Tietosuojalausunto

Kiitos mielenkiinnostasi yritystämme kohtaan, sekä käynnistäsi verkkosivustollamme www.auto1.com (jäljempänä ”verkkosivusto”).

Saat tästä tietosuojalausunnosta tietoja, jotka koskevat AUTO1.comin ja [Autowholesale Automotive Finland Oy] (jäljempänä ”AUTO1.com” tai ”me”) käsittelemien henkilötietojen luonnetta, laajuutta ja tarkoitusta sekä oikeuksiasi.

Tämä tietosuojalausuntoa sovelletaan vastaavasti Auto1.comin tai sen sisaryhtiöiden hallinnoimiin sovelluksiin.

1. REKISTERINPITÄJÄ, JOKA VASTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYSTÄ

Riippuen prosessoitavasta asiasta joko Auto1.com GmbH tai Autowholesale Automotive Finland Oy on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.

  • AUTO1.com GmbH
  • Bergmannstraße 72
  • 10961 Berlin
  • Saksa
  • Puhelin: +49 (0)30 / 201 638 8100
  • sähköposti: info@auto1.com

on vastuussa henkilötietojen, jotka on kerätty kun olet käyttänyt verkkosivujamme, käsittelystä. 

Autowholesale Automotive Finland Oy on vastuussa kaikista muista prosessoitavista asioista. 

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan tasapuolisesti henkilötietojen käsittelyssä niin Auto1.com GmbH kuin Autowholesale Automotive Finlandin puolesta.  

2. TIETOSUOJAVASTAAVA

Jos sinulla on tietosuojaasi koskevia kysymyksiä ja/tai ehdotuksia, voit ottaa milloin tahansa yhteyttä suoraan tietosuojatiimiimme lähettämällä sähköpostia operations fi@auto1.com.

3. KÄYTTÖTIETOJEN KÄSITTELEMINEN

Aina kun tällä verkkosivustolla käy käyttäjä, tämä verkkosivusto kerää yleisiä tietoja. Nämä yleiset tiedot tallennetaan palvelimen lokitiedostoihin. Kyseessä ovat seuraavat tiedot:

    käytetyt selaintyypit ja -versiot

    pääsyjärjestelmän käyttämä käyttöjärjestelmä

    verkkosivu, jolta pääsyjärjestelmä saapui tälle verkkosivustolle (eli viittaava sivu)

    aliverkkosivustot, joilla käydään tällä verkkosivustolla pääsyjärjestelmän kautta

    verkkosivustolla käynnin päivämäärä ja kellonaika

    IP-osoite

    pääsyjärjestelmän Internet-palveluntarjoaja ja

    muut vastaavat tiedot, joiden tarkoituksena on torjua vaara, kun IT-järjestelmiimme kohdistuu hyökkäyksiä.

AUTO1.com tarvitsee nämä tiedot, jotta se voi

    toimittaa tämän verkkosivuston sisällön oikealla tavalla ja varmistaa IT-järjestelmiemme ja tämän verkkosivuston taustalla olevan tekniikan jatkuvan toimintakyvyn

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta b.

    optimoida tämän verkkosivuston sisällön ja sitä koskevan mainonnan

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on säätää verkkosivujamme yksilöityjen käyttäjien tarpeisiin ja parantaa palveluitamme. 

    tarjota lainvalvontaviranomaisille tarvittavat tiedot rikosoikeudellisten menettelyiden toteuttamiseksi kyberhyökkäyksen tapahtuessa.

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. AUTO1.comilla on ensisijaisesti laillinen oikeus varmistaa verkkosivujen turvallisuus ja estää väärinkäytökset. 

4. TIEDON KÄSITTELEMINEN JOTA OLET MEILLE TARJONNUT

Keräämme ja varastoimme tietoa, jota tarjoat meille, kun käytät verkkosivuja ja erityisesti kun käytät verkkosivujen sovelluksia, palveluita tai työkaluja. 

Kyseinen tieto sisältää:

    tietoa, jota olet antanut rekisteröinnin yhteydessä tai kirjautuessasi jollekin palveluistamme kuten nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero;

    tietoa, jota olet antanut meille ostosopimuksen yhteydessä koskien käytettyä autoa;

    tietoa, jota olet lähettänyt meille verkkosivun kautta poistaaksesi auton rekisteristä, joka on ostettu Alankomaista. 

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta b.

    tiedot, jotka välitetään ongelmien ratkaisemisen yhteydessä ja kirjeenvaihdon/palauteen kautta verkkosivustolla tai sähköpostitse/ faksilla/postilla/puhelimella;

    henkilötietoja, joita pyydämme sinulta ja joita tarvitsemme todentamista tai tarkistustarkoituksia varten

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Meillä on laillinen oikeus parantaa palveluitamme ja suojata itseämme väärinkäytöksiltä. 

5. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN TYRÄRYHTIÖILLE

Auto1.comin tytäryhtiöillä (jäljempänä yhdistettynä ”Auto1 Group”) saattaa olla pääsy käsitellä henkilötietojasi, mikäli se on välttämätöntä saavuttaaksemme käsittelytarkoituksen, joka mainittu tässä tietosuojalausunnossa tai mikäli se on välttämätöntä, jotta Auto1 Group pystyy täyttämään sopimukselliset ja lailliset velvoitteensa. Auto1 Group sopimuksellisesti varmistaa, että jokainen yhtiö täyttää korkeat tietosuoja ja tietoturva standardit. Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f, jolloin laillinen oikeutemme on ulkoistaa sisäiset hallinnolliset tarkoitukset tytäryhtiöille ja mikäli Auto1.com siirtää henkilötietoja tytäryhtiöille Euroopan Unionin tai Euroopan taloudellisen alueen ulkopuolelle asetuksen 6 artiklan 3 kohta pätee. 

6. PUHELUIDEN NAUHOITTAMINEN

Mikäli asioit kanssamme puhelimitse, varaamme oikeuden nauhoittaa puhelu. Nauhoittaminen vaatii sinun nimenomaisen suostumuksesi, jota on saatu jokaisen puhelun alussa. Voit kumota suostumuksesi missä kohtaa tahansa eikä tällöin loppupuhelua nauhoiteta. Voit ilmaista tämän esimerkiksi pyytämällä työntekijää lopettamaan nauhoittamisen. Nauhoituksia käytetään laadunvalvonta- sekä koulutustarkoituksissa. Poikkeustapauksissa puheluita voidaan kuunnella koulutustarkoituksessa. Toimimme tämän palvelutuottajan kanssa

● Twilio Inc, 375 Beale St, Suite 300 San Francisco, CA 94105, USA

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdat a ja f, jonka mukaan meillä on laillinen oikeus kouluttaa työntekijöitä ja taata korkealaatuinen asiakaspalvelu. 

7. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN ULKOPUOLISILLE PALVELUNTARJOAJILLE

AUTO1.com saa ulkopuolisilta palveluntarjoajilta apua tiettyä teknistä tietojen analysointia, käsittelyä tai tallennusprosesseja varten (esim. koottujen, ei-henkilökohtaisten tilastotietojen saamiseksi tietokannoista tai varmuuskopioiden tallennusta varten). Nämä palveluntarjoajat valitaan huolellisesti, ja ne täyttävät tiukat tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset. Niiden on pidettävä tiedot ehdottoman luottamuksellisina, ja ne saavat käsitellä henkilötietoja vain saatuaan toimeksiannon AUTO1.comilta sekä AUTO1.comin ohjeiden mukaisesti. Kyseisten palveluntarjoajien mukanaolon oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artikla.

AUTO1.com tekee yhteistyötä sellaisten yritysten ja muiden yksiköiden kanssa, jotka tarjoavat erikoisasiantuntemusta erikoisaloilta (esim. veroneuvojat, oikeudelliset neuvonantajat, tilitoimistot, logistiikkayritykset). Näiden yksiköiden on joko oikeudellisten tai sopimuksellisten velvoitteiden vuoksi pidettävä tiedot luottamuksellisina. Jos henkilötietojen välittäminen näille yksiköille on tarpeen, oikeusperuste on, yhteistyön asianmukaisesta tyypistä riippuen, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta b tai f. Auto1.comilla on oikeutettu oikeus parantaa palveluita käyttämällä ulkopuolista asiantuntemusta. 

Mikäli siirrämme henkilötietoja Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle (niin sanottu ”kolmannet maat”) varmistamme, että asianmukainen tietosuojataso taataan kyseisessä kolmannessa maassa tai kolmannessa maassa sijaitseva kyseisen vastaanottaja puolesta. Siirto voi perustua Euroopan komission "riittävyyspäätökseen" tai asianmukaisiin suojatoimenpiteisiin, kuten EU: n standardien mukaisiin sopimuslausekkeisiin tai sitoviin yrityssääntöihin.

8. UUTISKIRJEEN TILAAMINEN 

Mikäli tilaat uutiskirjeen, lähetämme sähköpostiosoitteesi uutiskirjeemme, jonka kautta annamme sinulle säännöllisesti tietoa mielenkiintoisista aiheista.

Uutiskirjeen asianmukaisen tilaamisen varmistamiseksi - toisin sanoen estääksemme vahvistamattomat tilaukset kolmansien osapuolten puolesta – osana kaksoisvahvistautumista,  lähetämme ensimmäisen uutiskirjeen tilaamisen jälkeen sinulle vahvistussähköpostin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan, että olet tilannut uutiskirjeen. Tallennamme myös IP osoitteesi sekä uutiskirjen tilauksen sekä vahvistuksen ajankohdan seurataksemme ja tuottaaksemme todisteita tilauksesta myöhemmin. Säilytämme sähköpostiosoitteesi lähettääksemme uutiskirjettä kunnes peruutat tilauksen tai me lakkaamme lähettämästä uutiskirjettä. Uutiskirjekampanjoidemme tilastollista analysointia varten uutiskirjeet sisältävät ns. tracking pixeleitä. Tämän HTML-muotoiseen sähköpostiin upotettu pienoiskuvan avulla voimme havaita, oletko avannut sähköpostin ja milloin ja mitä sähköpostin linkkejä on klikattu. Osana tätä prosessia sinun IP-osoitteesi myös siirtyy serverillemme. Emme kuitenkaan säilytä IP osoitetta tai säilytä muita henkilötietoja.

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta a. Voit milloin tahansa peruuttaa minkä tahansa tyyppisiin uutiskirjeisiin liittyvän suostumuksesi tulevaisuutta varten ilman, että siitä aiheutuu muita kustannuksia kuin lähetyskustannukset (esimerkiksi internetpalveluntarjoajasi kustannukset). Tässä tapauksessa emme kuitenkaan valitettavasti voi enää lähettää teille uutiskirjettä.

Mikäli otamme vastaan vetäytymisen teiltä, lisäämme henkilökohtaiset yhteystietosi estolistalle jota käytämme varmistaaksemme ettemme lähetä teille mitään mainosta joka ei ole enää tervetullut. Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Meidän oikeudellinen intressimme on välttää pyytämättömiä uutiskirjeitä.

9. EVÄSTEET

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Evästeet ovat tekstitiedostoja, jotka asetetaan ja tallennetaan tietokonejärjestelmään Internet-selaimen kautta. Evästeet tallennetaan käyttäjän tietokoneen kiintolevylle, eivätkä ne aiheuta siellä vahinkoa. Verkkosivuston evästeet sisältävät käyttäjää koskevia henkilötietoja. Evästeiden ansiosta verkkosivuston käyttäjä ei esimerkiksi joudu syöttämään tietoja uudelleen, ja ne yksinkertaistavat tietyn sisällön välittämistä, sekä auttavat AUTO1.comia tunnistamaan verkkosivuston erityisen suositut alueet. Tämän ansiosta AUTO1.com voi muun muassa mukauttaa verkkosivuston sisällön täysin sivuston käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on taata verkkosivujen toimivuus ja tehdä verkkosivujen vierailu ja käyttö niin mukavaksi ja tehokkaaksi kuin mahdollista. 

 Käyttäjä voi milloin tahansa estää tätä verkkosivustoa asettamasta evästeitä säätämällä käytetyn Internet-selaimen asetuksia vastaavalla tavalla ja siten vastustamalla evästeiden asettamista pysyvästi. Lisäksi jo asetetut evästeet voidaan poistaa milloin tahansa Internet-selaimen tai muiden ohjelmien kautta. Tämä on mahdollista kaikissa yleisesti käytetyissä Internet-selaimissa. Jos käyttäjä poistaa evästeiden asettamisen käytöstä käytetyssä Internet-selaimessa, kaikki tämän verkkosivuston toiminnot eivät ehkä ole käytettävissä täydessä laajuudessaan.

10. GOOGLE ANALYTICS

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsia. Google Analytics on verkkoanalyysipalvelu. Verkkoanalyysi on verkkosivustoilla kävijöiden käyttäytymistä koskevien tietojen keräämistä, koostamista ja analysointia. Verkkoanalyysipalvelu kerää muun muassa tietoja siitä, miltä verkkosivulta rekisteröity on saapunut verkkosivulle (eli mikä on viittaava sivu), millä verkkosivuston alisivustoilla käytiin tai miten usein ja kuinka kauan alisivustoa katseltiin. Verkkoanalyysia käytetään pääasiassa verkkosivun optimoimiseksi sekä kustannus-hyötyanalyysin tekemiseksi Internet-mainonnasta.

Google Analytics -komponentin osalta operatiivinen yhtiö on Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA.

Google Analyticsin kautta tapahtuvaa verkkoanalyysia varten AUTO1.com käyttää liitettä ”_gat._anonymizeIp”. Tämän liitteen avulla Google katkaisee ja anonymisoi rekisteröidyn Internet-yhteyden IP-osoitteen, jos verkkosivustollamme käydään Euroopan unionin jäsenvaltiosta tai muusta Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltiosta. Google Analytics -komponentin tarkoitus on verkkosivuston kävijävirran analysointi. Google käyttää kerättyjä tietoja muun muassa verkkosivuston käytön analysoimiseen, jotta se voi laatia meille verkkoraportteja, joissa näkyy verkkosivustolla tapahtuva toiminta, ja jotta se voi tarjota verkkosivuston käyttöön liittyviä lisäpalveluita. Google Analytics käyttää ”evästeitä”eli tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoimisen. Joka kerta kun tämän verkkosivuston – jota ylläpitää käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä ja johon Google Analytics -komponentti on integroitu – jollakin yksittäisellä sivulla käydään, vastaava Google Analytics -komponentti aktivoi automaattisesti rekisteröidyn IT-järjestelmän Internet-selaimen välittämään tiedot Googlelle verkkoanalyysia varten.

Tämän teknisen prosessin yhteydessä Google saa henkilötietoja – kuten rekisteröidyn IP-osoitteen – minkä ansiosta Google voi muun muassa seurata kävijöiden alkuperää ja napsautuksia ja sen seurauksena sallia toimeksiantojen laskutuksen. Evästeen avulla tallennetaan henkilötiedot, kuten käynnin ajankohta, paikka, josta verkkosivustolla käytiin, sekä niiden kertojen määrä, jotka rekisteröity kävi verkkosivustollamme. Joka kerta kun verkkosivustolla käydään, nämä henkilötiedot – mukaan lukien rekisteröidyn käyttämän Internet-yhteyden IP-osoite – siirretään Googlelle Yhdysvaltoihin. Google tallentaa nämä henkilötiedot Yhdysvaltoihin.

Google saattaa välittää nämä teknisen prosessin kautta kerätyt henkilötiedot kolmansille osapuolille. Kuten edellä on jo esitetty, rekisteröity voi milloin tahansa estää verkkosivustoamme asettamasta evästeitä säätämällä käytetyn Internet-selaimen asetuksia vastaavalla tavalla ja siten vastustamalla evästeiden asettamista pysyvästi. Kyseinen käytetyn Internet-selaimen asetusten säätö estää myös Googlea asettamasta evästettä rekisteröidyn IT-järjestelmään. Lisäksi Google Analyticsin jo asettama eväste voidaan poistaa milloin tahansa Internet-selaimen tai muiden ohjelmien kautta. Rekisteröity voi myös vastustaa Google Analyticsin toteuttamaa tietojen keräämistä, joka liittyy tämän verkkosivuston käyttöön, sekä vastustaa Googlen suorittamaa kyseisten tietojen käsittelemistä ja estää kyseisen keräämisen ja käsittelemisen.

Tätä varten rekisteröidyn on ladattava selaimen lisäosa osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout ja asennettava se. Tämän selaimen lisäosan ansiosta Google Analytics saa tietää JavaScriptin kautta, ettei verkkosivuilla käyntejä koskevia tietoja saa välittää Google Analyticsille. Google katsoo, että selaimen lisäosan asentaminen tarkoittaa vastustamista. Jos rekisteröidyn IT-järjestelmä poistetaan, alustetaan tai asennetaan myöhemmin uudelleen, rekisteröidyn on asennettava selaimen lisäosa uudelleen, jotta Google Analytics poistetaan käytöstä. Jos rekisteröity tai kuka tahansa muu henkilö, joka luetaan kuuluvaksi rekisteröidyn määräysvallan alle, poistaa selaimen lisäosan asennuksen tai poistaa sen käytöstä, selaimen lisäosan voi asentaa tai aktivoida uudelleen. Saat lisätietoja ja näet sovellettavat Googlen tietosuojasäännökset osoitteista https://policies.google.com/privacy?hl=fi ja https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/fi/ Google Analytics selitetään tarkemmin osoitteessa https://www.google.com/intl/de_de/analytics/. Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on taata  verkkosivujen toimivuus ja tehdä verkkosivujen vierailu ja käyttö niin mukavaksi ja tehokkaaksi kuin mahdollista.

11. GOOGLE TAG MANAGER

Tämä verkkosivusto käyttää Google Tag Manageria. Tämän palvelun ansiosta verkkosivuston tageja voi hallita käyttöliittymän kautta. Tagit ovat pieniä koodinpätkiä, jotka muun muassa mittaavat verkkoliikennettä ja kävijöiden käyttäytymistä. Google Tag Manager ottaa käyttöön vain tageja. Evästeitä ei käytetä eikä siten henkilötietoja kerätä osana kyseistä prosessia. Google Tag Manager käynnistää muita tageja, jotka puolestaan saattavat kerätä tietoja. Google Tag Manager ei kuitenkaan käytä näitä tietoja. Jos käytöstäpoisto tapahtui verkkotunnuksen tai evästeen tasolla, se pysyy voimassa kaikkien seurantatagien osalta, jos ne on otettu käyttöön Google Tag Managerilla.

12. AMAZON CLOUDFRONT

Tämä verkkosivusto käyttää Amazon CloudFrontia, joka on Amazon Web Services, Inc:n (jäljempänä ”Amazon”) tarjoama sisällönjakeluverkko (CDN, content delivery network). Sisällönjakeluverkon käyttäminen lyhentää verkkosivuston latausaikaa. Amazon ylläpitää useita palvelimia Euroopassa (mukaan lukien Saksan Frankfurt am Mainissa ja Italian Milanossa), jotta se voi lähettää tietomme sinulle mahdollisimman nopeasti. Teknisesti ei voida kuitenkaan sulkea pois sitä, että selaimesi saattaa käydä EU:n ulkopuolella sijaitsevalla palvelimella (syy voi olla esimerkiksi se, että käyt tällä verkkosivustolla EU:n ulkopuolelta). Kyseisessä tapauksessa tiedot lähetetään selaimestasi suoraan vastaavaan maahan ja/tai vastaavalle alueelle (Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Aasia, Australia). Katso lisätietoja Amazon CloudFrontista osoitteesta https://aws.amazon.com/cloudfront/?nc1=h_ls.  Löydät Amazonin tietosuojakäytännön osoitteesta https://aws.amazon.com/privacy/?nc1=h_ls.

13. CRAZYEGG.COM

Tämä verkkosivusto käyttää seurantatyökalua CrazyEgg.com tallentaakseen satunnaisesti valitut yksittäiset käynnit (ja vain anonymisoidun IP-osoitteen). Tämä seurantatyökalu mahdollistaa evästeitä käyttäen sen analysoimisen, millä tavalla käytät verkkosivustoa (esim. mitä sisältöä napsautetaan). Tätä tarkoitusta varten käyttäjäprofiili esitetään visuaalisesti. Työkalu luo käyttäjäprofiileja pseudonyymeja käyttäen. Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on optimoida palveluitamme ja tehdä verkkosivustojemme vierailu ja käyttö mahdollisimman mukavaksi ja tehokkaaksi. 

Voit milloin tahansa vastustaa CrazyEgg.comin luomien tietojen käsittelyä noudattamalla ohjeita, jotka ovat osoitteessa http://www.crazyegg.com/opt-out. Katso lisätietoja CrazyEgg.comin tietosuojasta osoitteesta http://www.crazyegg.com/privacy.

14. NEW RELIC

Tämä verkkosivu käyttää liitännäisiä New Relicin verkkoanalytiikka-palvelusta. Tämä työkalu mahdollistaa, että voimme kerätä tilastollista analyysia verkkosivun nopeudesta. Tätä työkalua hallinnoi New Relic Inc. 

New Relic käyttää evästeitä. Kun käyttäjä siirtyy verkkosivustolle, joka käyttää liitännäisiä New Reliciltä, selain yhdistää New Relicin palvelimeen. Jos käyttäjä on kirjautuneena New Reliciin, New Relic voi luovuttaa vierailun tililleen New Relicin kanssa.  

Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on optimoida palveluitamme ja tehdä verkkosivustojemme vierailu ja käyttö mahdollisimman mukavaksi ja tehokkaaksi.

15. HENKILÖTIETOJEN POISTAMINEN JA ESTÄMINEN

AUTO1.com käsittelee ja säilyttää henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen säilyttämisen tarkoituksen saavuttamiseksi. Kun säilyttämisen tarkoitus on lakannut olemasta, henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan rutiininomaisesti ja oikeudellisten säännösten mukaisesti. 

Tämä ei koske ajoneuvojen valmistenumeroita. Auto1.com käyttää ajoneuvojen valmistenumeroita markkinointianalyysi tarkoituksiin. Tähän tarkoitukseen Auto1.com käsittelee ja säilyttää ajoneuvojen valmistenumeroita rajoittamattoman ajan. Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Laillinen oikeutemme on käyttää ajoneuvojen valmistenumeroita yllä mainittuun käyttöön rajoittamattomaksi ajaksi, sillä ajoneuvon valmistenumerosta saatu tieto on välttämätöntä palvelullemme. 

16. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Jos haluat käyttää jotakin tässä lausekkeessa luetelluista oikeuksistasi, voit milloin tahansa lähettää asiasta viestin lausekkeessa 1 tai lausekkeessa 2 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse tai kirjeitse).

a. Oikeus saada vahvistus

Sinulla on oikeus pyytää vahvistusta siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja.

b. Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy erityisesti seuraaviin tietoihin:

    sinusta tallennetut henkilötiedot

    käsittelyn tarkoitukset

    käsiteltävinä olevien henkilötietojen ryhmät

    vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai luovutetaan

    henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit

    oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

    automaattisen päätöksenteon olemassaolo

    tieto siitä, onko henkilötietoja siirretty kolmanteen maahan tai kansainväliseen organisaatioon.

c. Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia

    sinua koskevien epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisua

ja

    sinua koskevien puutteellisten henkilötietojen täydennystä.

d. Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot poistettua ilman aiheetonta viivytystä erityisesti, jos

    tarkoitus, jota varten henkilötietoja kerättiin tai muuten käsiteltiin, on lakannut olemasta

    peruutat suostumuksesi, johon käsittely perustui, eikä käsittelyyn ole muuta oikeusperustetta

    vastustat käsittelyä, eikä käsittelyyn ole olemassa pakottavaa perusteltua syytä

ja/tai

    henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

e. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia käsittelyn rajoittamista, jos

    kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa AUTO1.com voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden

    käsittely on lainvastaista ja vaadit henkilötietojen poistamisen sijaan niiden käytön rajoittamista

    henkilötietoja ei enää tarvita käsittelyn tarkoituksiin, mutta tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

    olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä eikä vielä ole selvennetty, lopetetaanko henkilötietojen käsittely vastustuksesi johdosta.

f. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Lisäksi sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle siltä osin kuin se on teknisesti mahdollista ja jos se ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin.

g. Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, jos käsittely perustuu seuraavaan syyhyn:

    käsittely on tarpeen AUTO1.comin tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi.

Jos vastustat henkilötietojen käsittelyä, AUTO1.com ei enää käsittele niitä, paitsi jos käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittelyn tarkoitus on oikeusvaateen laatiminen, esittäminen tai puolustaminen. Jos haluat käyttää vastustamisoikeutta, voit milloin tahansa lähettää asiasta viestin lausekkeessa 1 tai lausekkeessa 2 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse).

h. Oikeus valittaa

Sinulla on oikeus tehdä valitus, mikäli sinun mielestäsi käsittelytoiminto loukkaa tietosuoja-asetusta. Auto1.com GmbH:n toimivaltainen viranomainen on Berliinin tietosuojasta ja tiedon vapaudesta vastaava komissaari (Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit), Friedrichstr. 219, 10969 Berliini, Saksa. Autowholesale Automotive Finland Oy:n toimivaltainen viranomainen on Tietosuoja oikeusasiamies Ratapihantie 9, 00520 Helsinki, Suomi. 

Versio voimassa maaliskuu 2021